De dirigent

Lina Kuipers heeft in september 2022 het dirigeerstokje overgenomen van Manolis Levendis, en dirigeert naar eigen zeggen ons koor met “onwijs veel plezier”.

Lina is een jonge dirigente, die sinds 2020 een aantal koren en een jeugdorkest dirigeert. Ze is druk bezig met het afstuderen aan de opleiding Music in Education aan het Utrechts Conservatorium. Ook timmert ze al een poosje aan de weg met haar eigen band “The Stone Souls” en heeft zelfs opgetreden op de Zwarte Cross.

Lina weet ons op geheel eigen wijze te motiveren en enthousiasmeren om oude arrangementen opnieuw in te studeren, waarbij bij klankkleur en dynamiek de puntjes op de “i” worden gezet.
Ook schrijft ze nieuwe arrangementen voor het koor en worden samenwerkingen met theater en optredens op locatie met groot enthousiasme begeleid.

Haar repetities zijn altijd leerzaam, maar de humor en zelfspot maken elke donderdagavond tot een gezellige avond, waar de lach niet ontbreekt.

“Ik vind niets mooier dan samen muziek maken en met een koor vol gedreven mensen is dit het leukste werk dat je kunt hebben!” aldus Lina.

Menu o|two|six