De dirigent

Portret van onze dirigent, Manolis Levendis

Manolis Levendis ís ons portret. Hij is jong en veelzijdig en hij heeft ambities, ook voor ons koor o|two|six. Hij is daarnaast werkzaam op meer terreinen, die allemaal met muziek te maken hebben. Als dirigent en artistiek leider is hij verantwoordelijk voor de muzikale uitvoering van het koor.

Hij kan groots dirigeren maar ook heel klein en dat komt onze performance zeer ten goede. Hij maakt onder andere arrangementen en zingt zelf alle partijen van alle stemsoorten in. Bovendien heeft hij altijd plannen. (Geen wonder dat hij als echte duizendpoot soms ook een tikje chaotisch lijkt.)

Hij werkt kortom hard en serieus en verwacht dat ook van ons. Hoewel, serieus dekt niet helemaal de lading, er wordt namelijk veel gelachen. Hij maakt ons op onnavolgbare wijze bewust van onze uitspraak, houding of gezichtsuitdrukking. Daarbij doet hij meedogenloos overdreven voor hoe wij klinken en ogen als wij zingen.

Want ‘er is nog veel winst te behalen’.
Met humor pusht hij ons om eindeloos te werken aan optimalisering op elk terrein. Klankzuiverheid, tekstbeleving. beweging, alles heeft zijn aandacht. Wij zijn blij met hem!

Foto’s: Addy Landzaat (AL), Christa van Kolfschoten (CvK), Elianne de Haan (EH), Gert-Jan van Barneveld (GJvB)

MEEZINGEN?

Zo enthousiast geworden dat je misschien wel een keer mee wilt zingen? Dat kan!

Ben je bas of tenor? Er is op dit moment bij ons nog plaats. Kom op donderdagavond vrijblijvend kijken en/of meedoen tijdens onze repetitie in Spelzaal & Wijkaccomodatie Vredenburg, Slochterenweg 29 Arnhem. Mocht de repetitie naar meer smaken, dan kun je meteen lid worden!

Alten, mezzo's en sopranen zijn ook welkom, maar voor deze partijen is er een kleine wachtlijst.

meezingen met popkoor